Betaallink en/of QR code toevoegen aan uw factuur

Als u uw facturen per e-mail verstuurt, kunt u een betaallink en/of QR code toevoegen. Uw debiteur klikt op de link of scant de QR code, en komt terecht op een webpagina waar uw factuur direct via iDeal kan betalen. Om van deze functie gebruik te maken, hebt u een account nodig bij E-Acceptgiro of Mollie.

E-Acceptgiro

E-Acceptgiro is een dienst van DigiWallet. U kunt een account aanvragen op https://www.digiwallet.nl/nl/signup. Daarna moeten de gegevens van dit account worden ingevoerd in de instellingen van Connect:

In het veld Bearer token moet een inlog-code worden ingevuld, waarmee het verkeer tussen u en E-Acceptgiro wordt beschermd. Deze vindt u op www.e-acceptgiro.nl, onder het kopje Ontwikkelaars:

Achter het woord “Bearer” ziet u een wachtwoord van 32 letters, cijfers en leestekens. Dit kopieert u in het veld Bearer token in Connect.

Vervolgens gaat u naar uw dashboard op www.digiwallet.nl. Hier vindt u uw organisatie. Het getal dat u aantreft boven de naam van uw organisatie kopieert u naar het veld Klantnummer in Connect. (Het is mogelijk meerdere organisaties te hebben. Dit kan bijvoorbeeldhandig zijn als u ook in Connect meerdere administraties hebt.)

kan dan binnen deze termijn betalen. Doet hij dit niet, dan verdwijnt de betaling uit het overzicht op E-Acceptgiro. Dit gebeurt ook als er wel betaald wordt, maar dan krijgt de betaling de status “Betaald” in plaats van “Gearchiveerd”. Laat u dit veld leeg, dan blijft de betaling open staan totdat uw relatie hem betaalt of totdat u hem (bijvoorbeeld als de factuur op een andere manier betaald wordt) met de hand opschoont.

Mollie

U kunt een account aanvragen op https://www.mollie.com/dashboard/signup?lang=nl. Daarna moeten de gegevens van dit account worden ingevoerd in de instellingen van Connect:

In het veld API-key moet een inlog-code worden ingevuld, waarmee het verkeer tussen u en E-Acceptgiro wordt beschermd. Deze vindt u op het dashboard van www.mollie.com, onder het kopje Developers:

U hebt (tenzij u eerst wilt uitproberen met de Test API-key) de Live API-key nodig. Die kunt u met de link Kopieer kopiëren en vervolgens in de instellingen in Connect plakken.

Ook kunt u een aantal dagen invullen waarna een betaal-link moet verlopen. Uw relatie kan dan binnen deze termijn betalen. Laat u dit veld leeg, dan blijft de betaling open staan totdat uw relatie hem betaalt.

Versturen

Als bovenstaande gegevens zijn ingevuld, verschijnen er twee nieuwe labels in de editor. Omdat voor het genereren van een betaallink een te betalen bedrag nodig is, ziet u deze labels alleen in de editor voor het versturen van een e-mail met een verkoopfactuur erin, en in de editor voor communicatiesjablonen.

Het label Link wordt vervangen door een klikbare link naar een pagina waar uw debiteur de factuur kan betalen. Het label QR Code wordt vervangen door een QR Code die, als hij gescand wordt, naar de zelfde pagina leidt. Dat wil zeggen, als u dit in uw e-mail typt:

Dan ziet uw debiteur iets als dit in zijn e-mail:

Deze link, en QR Code, leiden naar een pagina op de website van E-Acceptgiro die er als volgt uitziet:

waar uw debiteur meteen via iDEAL (of, in België, met Bancontact) kan betalen.

De labels voor Mollie zijn de zelfde als voor E-Acceptgiro, behalve dat de labels [MOLLIE_LINK] en [MOLLIE_QR] zijn en het betaalscherm er als volgt uitziet: