Direct uw btw-aangifte insturen vanuit Connect

Om vanuit OVAS Connect makkelijk uw aangifte op te sturen naar de Belastingdienst checkt u eerst of uw OB nummer correct is ingevuld. U gaat hier voor naar Beheer –> klik vervolgens op instellingen –> in het tabblad Algemeen kunt u uw OB-nummer invullen. Uw OB-nummer is eigenlijk uw volledige btw-nummer, zonder de landcode. Deze stap hoeft u maar 1 keer te doen.

Vervolgens gaat u naar Boekhouding –> Aangifte. Wanneer u een nieuwe heeft aangemaakt, die nog niet is verstuurd is naar de Belastingdienst, kunt u dit vanaf nu op de nieuwe manier doen.
Let op, maak hier alleen gebruik van als een btw-aangifte nog niet is ingestuurd bij de Belastingdienst. Doe dit niet voor eerdere aangiften die al handmatig zijn ingestuurd, want dan gaat het dubbel.
U selecteert de betreffende aangifte en op dat moment verschijnt er een knop met Insturen.

Na het klikken op deze knop ziet u het onderstaande scherm, een overzicht van uw aangifte.

Klik hier op insturen en uw aangifte wordt definitief verstuurd naar de Belastingdienst. Bij de kolom status komt er een vinkje te staan, zodat u weet dat de aangifte correct is doorgekomen.
Het betalingskenmerk wat u nodig heeft voor de betaling, kunt u vinden in het portaal van de Belastingdienst.