Hoe maak ik een backup van mijn administratie?

•  Ga naar Boekhouding.

•  Ga naar Overzichten.
Hier kunt u per jaar de gegevens downloaden.

•  Selecteer alle grootboeken en klik op de knop PDF-document.
Waarschijnlijk hebt u alleen de gegevens van het overzicht Grootboeken nodig. Selecteer daar alle grootboeken: kies met de muis het bovenste grootboek, scroll naar beneden, en klik dan terwijl u de shift-toets indrukt het onderste grootboek. Nu kunt u links onderin een PDF- of Excel-document downloaden van de totalen per grootboek, en rechts daarnaast de zelfde documenten met daarin de details per boeking. Meestal is de laatste het meest van belang, maar alle vier zijn beschikbaar.

U kunt desgewenst ook nog even de Balans, Resultaten en Saldi-balans downloaden, ook als PDF- en/of als Excel-bestand.

Vervolgens kunt u nog onder Zoeken (helemaal onder in het menu Boekhouding) een ander rapport van alle gegevens downloaden. Hier kan dat voor alle jaren tegelijk, maar dat worden vaak onhandig grote bestanden. U vinkt hier alle dagboeken die u hebt aan en haalt alle velden als Omschrijving en Datum leeg. Als u ook hier de gegevens per boekjaar wilt, selecteert u die wel. Vervolgens drukt u op Zoeken, en daarna op Excel.

•  Maak hier een Excel bestand van.

Ook dit dient u per boekjaar te doen.

Vervolgens wilt u waarschijnlijk ook de gegevens van uw relaties bewaren. Dit is eenvoudiger: dit kan in de module Relaties via de menu-optie Selecties. U neemt het selectie-type Relaties, kiest onder Velden alle velden die nog relevant zijn, kiest onder Groeperen dat de gegevens op Relatienummer moeten worden gegroepeerd, en haalt het resultaat op. Hier kunt u (rechts onder op het scherm Resultaat) al deze gegevens exporteren naar Excel of CSV.

U heeft nu alles wat in uw administratie voor dat boekjaar staat bewaard.