Hoe verstuur ik een e-mail of brief vanuit Connect?

Ga naar Relaties.

Ga naar Relatie gegevens.

Selecteer de relatie naar wie u een e-mail wilt versturen.

Ga in de relatie-kaart naar het tabblad Communicatie.

Klik op Actie toevoegen.

Kies voor Email of Brief.

U krijgt nu een van de volgende schermen te zien:

• Vul de velden in. U kunt ook nog gebruik maken van sjablonen.
  • Verstuur de e-mail naar de relatie; of sla de brief op, en maak een PDF-document aan om die af te drukken.

Voor e-mails is het mogelijk om bij Bestand een bijlage mee te sturen.

Om een e-mail (of eenmalige nieuwsbrief) te versturen naar meerdere relaties tegelijk:

• Ga naar Relaties.
  • Ga naar Relatie gegevens.
  • Stel het filter in, zodat alleen de relaties getoond worden naar wie u de e-mail wil versturen.
  • Vervolgens houdt u shift ingedrukt en klikt u de bovenste en de onderste relatie aan.
  • Klik onderaan op Document verzenden.
  • Klik op Email versturen.

Nu komt u in hetzelfde scherm zoals hierboven afgebeeld. U ziet ook het aantal ontvangers staan. Bovendien kunt u nu gebruikmaken van Dynamische velden om de correspondentie te personaliseren.

Deze correspondentie is terug te zien in de relatie-kaart van de relatie bij het tabblad Communicatie.

Groep relaties

Als u een nieuwsbrief wil versturen naar een groep relaties die telkens terugkeert is het raadzaam om een nieuwsbrief te maken via Abonnementen. Via deze manier maakt u een nieuwsbrief aan en koppelt u hier de relaties aan. U kunt de nieuwsbrieven ook terugzien. Zie Hoe voeg ik een abonnement toe?