Kan ik een afbeelding van mijn eigen computer in een nieuwsbrief gebruiken?

a, dat kan, maar niet direct. Er wordt in e-mails en nieuwsbrieven alleen een verwijzing (hyperlink) naar een afbeelding meegezonden, niet het hele bestand. Daarom moet elke afbeelding die u wilt gebruiken, door de computer van de lezer te vinden zijn, en dus ergens op het internet staan. Om uw lezers uw eigen, lokale afbeeldingen te laten zien zou uw computer constant aan moeten staan, en bovendien toegankelijk moeten zijn voor de hele buitenwereld. Dat is geen van beide wenselijk.

U zult uw afbeelding dus op een internet-toegankelijke plaats moeten zetten – bijvoorbeeld in een folder op uw website – en dan een link ernaar toevoegen. Met de nieuwe editor is daarvoor de eenvoudigste manier om hem via het tabblad Uploaden op de Connect-server te zetten; de editor zorgt dan dat dit adres automatisch gebruikt wordt. Zie hiervoor Hoe voeg ik een foto/afbeelding toe in een nieuwsbrief?

Bijlage

In een e-mailbericht kunt u een afbeelding van uw eigen computer wel als bestand toevoegen. Deze verschijnt dan niet in de e-mail zelf, maar wordt meegestuurd als bijlage. Hiervoor gebruikt u de knop Bladeren:

Meer layout wensen? gebruik email via template