Hoe importeer ik een database in DirectAdmin?

Het kan nodig zijn om een database te importeren, bijvoorbeeld wanneer je jouw website naar ons verhuist. In dit artikel leggen wij uit hoe je dat doet.

Belangrijk

Voordat je een database kan importeren, is het belangrijk dat je eerst een database hebt aangemaakt. Daarnaast is het verstandig om een lege database te gebruiken om te voorkomen dat je data kwijtraakt.

Stappenplan

Stap 1. Navigeer via de google zoekbalk naar uweigendomein.nl:2222 en log dan in met uw DirectAdmin inlog gegevens.

Stap 2. Klik onder de categorie ‘Extra Features’ op ‘phpMyAdmin’.

Stap 3. Je krijgt dan een pop-up waarin je je gebruikersnaam en wachtwoord invoert van je database, je wordt daarna automatisch doorverwezen naar phpMyAdmin.

Stap 4: In het linker menu zie je je Database(s) staan klik op de database waarin je wil importeren

Stap 5. Klik op Importeren in het menu bovenin

Stap 6. Klik op bestand kiezen, selecteer dan je database bestand(.sql) en scroll dan naar beneden en klik op “importeren”

Gefeliciteerd, je hebt nu de database succesvol geïmporteerd.