hoe maak ik opties (attributen) aan in WooCommerce?

In deze tutorial leggen we uit hoe je in WooCommerce product attrbuten kan maken en uiteindelijk toevoegen aan een product.

Stap 1. Navigeer in het WordPress Dashboard naar Producten > Eigenschappen.

Stap 2. Vul eerst de eigenschap naam in met het gewenste onderwerp. en daarna de slug. In dit geval is dat “kleuren”, onder deze eigenschap vallen rood, blauw, groen en geel. Maar dit kan ook met aantallen of andere specificaties.

Stap 3. Als je de eigenschap hebt aangemaakt kun je verschillende product kleuren toevoegen die onder het attribuut “kleuren” vallen. Hier zou je dus bijvoorbeeld groen, rood en blauw kunnen toevoegen. 

Stap 3.2. Je zou ook nog als extra informatie een beschrijving kunnen toevoegen. 

Stap 4. Als je dit gedaan hebt ga je naar “Producten” in de zijbalk en navigeer je naar een product waar je deze optie zou willen toevoegen. 

Stap 5. Navigeer op de desbetreffende product pagina naar het kopje “productgegevens” en klik op de optie “Eigenschappen” aan de zijkant van het kopje. Hier klik je op de blauw omlijnde “aangepast product eigenschap” knop en kies je het hiervoor aangemaakte attribuut.

Stap 6. klik in het “selecteer termen” vak en voeg de gewenste attributen toe aan de eigenschap. Klik daarna op het blauwe “Eigenschappen opslaan” knopje. 

Als je alle stappen hebt gevolgd kun je op de pagina van het product waar je het hebt ingesteld de attributen zien.

Scroll naar boven