Kan ik meerdere incasso’s tegelijk aanmaken?

U kan incasso’s in bulk aanmaken voor facturen die al in Connect zijn aangemaakt. Zo hoeft u dit niet meer één voor één handmatig bij de toezeggingen in de relatiekaart te doen. Voorwaarde hiervoor is wel dat er al een mandaat aanwezig is.

•  Ga naar Boekhouding.

•  Ga naar Verkoopboek.

•  Klik de gewenste factuur aan of selecteer er meerdere tegelijk.

•  Klik vervolgens (onderin) op Incasso toevoegen.

De toezeggingen zijn nu succesvol toegevoegd.

Rode regels

Mocht u de melding krijgen: ’Er zijn nog regels die aandacht behoeven’, dan worden deze regels rood . U moet deze facturen aanpassen en bovenstaande procedure nogmaals doorlopen om de incasso voor deze regels alsnog toe te voegen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er meerdere actieve mandaten aanwezig zijn en dat er een keus moet worden gemaakt welk mandaat moet worden gebruikt, of dat er geen geldig mandaat (meer) aanwezig is.