Hoe vind ik een relatie als ik de naam niet precies weet?

U kunt zoeken op gedeeltelijke gegevens. In de filterbalk kunt u om te beginnen de velden kiezen waarop u wilt zoeken:

U kunt in totaal vier velden opgeven. Tip: het zoekveld Volledige naam zoekt ook op namen van contactpersonen. Klik vervolgens op het vergrootglas, of druk op Enter, om de zoekopdracht uit te voeren.

In al deze velden kunt u vervolgens zoeken op gedeeltelijke waarden. Als u bijvoorbeeld zoekt op Jans, vindt Connect alle relaties waarbij ergens in dat veld jans voorkomt. Dit zijn dus Jansen en Janssen, maar ook Midjansdochter. Zo kunt u zoeken naar een relatie waarvan u zich de naam (of een ander gegeven) nog maar gedeeltelijk kunt herinneren.

(Overigens: alle zoekopdrachten zijn hoofdletter-ongevoeligJans, jans en JANS zijn dus dezelfde zoekopdracht.)

Jokers

In uw zoekopdrachten kunt u twee jokers gebruiken: % staat voor ’een willekeurig aantal tekens’, en _ staat voor ’precies één teken’.

  • Stel, u weet nog dat uw relatie aan de Van Nogwatstraat woonde, maar u weet niet meer wat ’Nogwat’ precies was. U kiest dan het zoekveld Volledig adres en vult daar Van%straat in. Connect vindt dan voor u iedereen die aan de Van Goghstraat, Van Veenstraat, Van Der Veldestraat, Vandrommelenstraat enzovoorts woont.
  • U hebt gisteren een relatie opgezocht met het nummer 16-zoveel-4. Alleen het cijfer ’zoveel’ weet u niet meer. Al uw relatienummers zijn vier cijfers lang. U kunt dan zoeken op 16_4; Connect toont u zo de relaties met nummers 1604, 1614, 1624, enzovoorts.
  • U herinnert zich dat uw relatie een rekening bij de Rabobank had. Dan kunt u in het filter IBAN zoeken naar NL__RABO%. Connect vindt dan alle relaties met een rekeningnummer dat begint met NL, dan precies twee willekeurige tekens, de letters RABO, en een onbekende rest. Dit vindt alle Rabobank-IBANs, inclusief mogelijkerwijs incompleet ingevoerde.

Status

Het is mogelijk om op status te zoeken, bijvoorbeeld om alle relaties te zien die Actief zijn. Dit werkt zoals voor alle andere velden, maar bij status is er nog een mogelijkheid: u kunt het resultaat omkeren. Als u een uitroepteken voor de waarde zet, vindt Connect alle relaties die deze status niet hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld met !actief alle relaties vinden die niet actief zijn.

NB: dit werkt alleen bij het filter Status.

Scroll naar boven