Waar vind ik een overzicht van alle toezeggingen, abonnementen, enz., van een relatie?

Voor veel gegevens van een relatie is geen apart overzicht beschikbaar. Voor toezeggingen en abonnementen, bijvoorbeeld, is er wel een lijst op het scherm, maar geen directe export-mogelijkheid. Voor boekingen is die er wel, maar alleen per boekjaar. Toch is het mogelijk een overzicht te downloaden van deze gegevens, en verscheidene andere soorten. U kunt namelijk „misbruik” maken van de A.V.G.

Op de tab A.V.G. van de relatiekaart vindt u de knop Recht op inzage:

Drukt u op deze knop, dan krijgt u een venster waarin u kunt kiezen welke gegevens u wel of niet in het overzicht wil. In dit geval willen we alleen de toezeggingen en mandaten:

Drukt u vervolgens op de knop Download PDF, dan hebt u een volledig overzicht van alle gegevens waarom u gevraagd hebt. Dit overzicht is eigenlijk bedoeld om, zoals de A.V.G. vereist, desgevraagd aan uw relatie te verstrekken, maar is in dit geval ook voor u zelf nuttig.

Overigens: mocht u een overzicht willen dat door een computer te lezen is, dan gebruikt u in plaats van Recht op inzage de knop Recht op dataportabiliteit. Dit produceert de zelfde gegevens, maar dan als XML-bestand. Dit is lastiger voor een mens te lezen, maar beter voor een computer.