Welke boekingen worden in het giftenoverzicht meegenomen?

In een giftenoverzicht worden boekingen uit de volgende dagboeken meegenomen:

• kasboek
  • bankboek
  • memoriaal (omdat daar ook giften via automatische incasso geboekt worden)
  • inkoopboek
  • verkoopboek

Uit deze dagboeken worden alle boekingen geselecteerd die gedaan zijn op een winst- en verliesrekening die gekenmerkt is als Giften of donaties. Als u nog niet zo’n grootboek hebt, maakt u deze als volgt aan:

• Ga naar Beheer, Boekhouding en vervolgens de tab Grootboeken.
  • Als u al een grootboek hebt dat u wilt gebruiken, dubbelklik daar dan op om hem te wijzigen.
  • Als u nog geen geschikt grootboek hebt, klik dan op de knop Grootboek toevoegen onder in het venster.
  • Kies bij TypeWinst en verliesrekening.
  • Vink Giften of donaties aan.
  • Klik op de knop Opslaan.