Wat betekenen de instellingen van een factuursjabloon?

U kunt voor een factuursjabloon verscheidene instellingen aanpassen. Opties als BTW-nummer tonen spreken voor zichzelf, maar de verschillende marges en posities beïnvloeden elkaar. Onder aan dit artikel vindt u een diagram met de indeling. Voor de andere opties geldt het volgende:

•  Omschrijving is de naam van dit sjabloon binnen Connect. Hieronder vindt u hem terug in menu’s. Deze verschijnt niet op de uiteindelijke factuur.

•  Omschrijving tonen slaat dan ook niet op bovenstaande omschrijving, maar op die van de factuur zelf. De omschrijvingen van de individuele factuurregels worden altijd getoond, met het bedrag er achter; met deze optie kunt u ook de factuuromschrijving, als extra informatie naast het factuurnummer, laten tonen.

•  Uitlijning prijs is alleen van belang als u factuurregels hebt met een omschrijving van meer dan één regel. U kunt het bedrag laten uitlijnen met de bovenste of met de onderste regel.

•  Voettekst hoeft in feite geen voettekst te zijn, hoewel hij daar meestal wel voor gebruikt wordt. Als u bij Voettekst Y een hoge positie invult, kunt u er ook een koptekst van laten maken. Dan zullen wel ook de andere Y-posities aangepast moeten worden.

•  Naam en e-mailadres afzender zijn alleen van belang voor facturen die u per e-mail verstuurt. Ze worden gebruikt als afzender van het e-mailbericht.

•  Met factuurstatus na gebruik kunt u bijhouden welke factuur u al meerdere keren verstuurd hebt. Zo kunt u bijvoorbeeld, door middel van meerdere sjablonen, het Kenmerk laten oplopen van “Factuur” via “Herinnering” naar “Laatste Aanmaning”, en ook de Voettekst daarbij wijzigen. Verstuurt u dan een “Herinnering”, dan krijgt de factuur ook die status. In het overzicht Openstaande posten kunt u dan precies zien welke facturen een volgende aanmaning moeten krijgen.

Oude overzicht

Scroll naar boven