Hoe voeg ik een sjabloon toe?

Sjablonen kunnen worden gebruikt in de communicatie die verstuurd wordt vanuit het pakket, bijvoorbeeld voor e-mails en nieuwsbrieven. Door een sjabloon samen te stellen, heeft u al een soort standaard brief of mailing. Met een paar kleine aanpassingen is de brief klaar. Ook is het mogelijk om een hyperlink naar het logo van uw firma of een afbeelding toe te voegen.

  • Ga naar Beheer.
  • Ga naar Relaties.
  • Vervolgens naar Communicatie.
  • Klik op Groep toevoegen.
  • Klik op Sjabloon toevoegen.

U kunt een afbeelding invoegen door op te klikken. Zie Hoe voeg ik foto/afbeelding toe in een nieuwsbrief?

Het is mogelijk om de sjabloon helemaal aan te passen naar uw eigen stijl.

Het is niet mogelijk om een Word-document rechtstreeks te kopiëren en te plakken in een sjabloon. Wel kunt u de tekst in Word kopiëren en in het sjabloon ’als platte tekst plakken’ gebruiken. Dit doet u door op het volgende icoontje te klikken in de editor: . Het kan wel voorkomen dat de indeling er hierdoor iets anders uit ziet, of dat er enkele gegevens verloren gaan.

Dynamische labels

U kunt in de editor ook werken met dynamische labels, zoals hierboven in de afbeelding is afgebeeld.

Als u ervoor kiest om met dynamische labels te werken, hoeft u bijvoorbeeld geen naam en adres voor alle relaties in te vullen. U kiest dan bijvoorbeeld voor de dynamische labels Volledige naam / Volledig adres / Land.

De toegevoegde dynamische labels worden als label getoond in de editor. Als u de mail of brief uiteindelijk verstuurt zullen per relatie de juiste gegevens hier ingevuld worden.

Zie ook: Hoe werk ik met de tekstverwerker/editor?

Scroll naar boven