Hoe maak ik een back-up met DirectAdmin?

Wanneer je met je website bezig bent en zeker wilt weten dat hem in zijn oorspronkelijke staat kan herstellen, of gewoon voor de zekerheid: een back-up maken is altijd verstandig. Je maakt gemakkelijk een back-up via DirectAdmin, welke je kan downloaden naar je computer. Het is niet de bedoeling dat je deze backups opslaat op de server, AutoBackup is daarvoor in de plaats ontwikkeld.

Stappenplan volledige back-up maken

Stap 1: Navigeer via de google zoekbalk naar uweigendomein.nl:2222 en log dan in met uw DirectAdmin inlog gegevens.

Stap 2: Klik onder de categorie “Advanced Features” op “Back-up”Create/Resore Backups”.

Stap 3: Hier kan je kiezen om een Volledige backup te maken, waarbij je alles inclusief e-mail, database en website inpakt. Scroll naar beneden en klik op “Create Backup”

Stap 4: Dan wordt de back-up gemaakt je krijgt als de back-up klaar is een bericht

Stap 5: Ga nu naar het menu en selecteer in de categorie “System Info & Files” “File Manager”

Stap 6: Ga nu naar “backups” En daar staat je zojuist gemaakte back-up die je dan kan downloaden