Hoe maak ik een MySQL-database aan?

Voor veel webapplicaties heb je een MySQL-database nodig. Bij elk hostingpakket kan je een onbeperkt aantal databases aanmaken. In dit stappenplan leggen we uit hoe je een database aanmaakt.

Belangrijk!!

Wanneer je een webapplicatie via Softaculous installeert, wordt er automatisch een database en een gebruiker aangemaakt. Dit hoef je dus niet zelf te doen.

Stappenplan

Stap 1. Navigeer via de google zoekbalk naar uweigendomein.nl:2222 en log dan in met uw DirectAdmin inlog gegevens.

Stap 2. Klik je onder de categorie “Account Manager” op “MySQL management”.

Stap 3. Selecteer dan “Create new database”

Stap 4. vul in de Database Name (Naam van je database), Database user (Je gebruikersnaam) en Database password (Je wachtwoord)

Tip: klik op Wachtwoordgenerator( het blauwe icoontje in de database password invoorveld) om een veilig wachtwoord te genereren. Schrijf dit wachtwoord tijdelijk ergens op. Je hebt het nodig om toegang te krijgen tot de database.

Stap 5. Maak dan de database aan door op “Create database” te klikken