Wat zijn de opties voor tweestapsverificatie?

Voor de tweestapsverificatie kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: Google Authenticator, e-mail en Pushover. Via al deze opties krijgt u, iedere keer dat u inlogt, een zes-cijferige code toegestuurd. Deze code vult u in op het inlogscherm van OVAS. Zo is uw account dubbel beveiligd, met uw wachtwoord en met een code.

Apps

Voor de Google Authenticator en Pushover moet u een app op uw mobiele telefoon (of ander apparaat, zoals een tablet) installeren. U volgt bij het inschakelen van deze opties de instructies op uw scherm. Deze volgen de zelfde procedure als normaal voor deze apps: voor Google Authenticator scant u een QR-code, voor Pushover vult u uw Pushover User Key in.

E-mail

Voor de verificatie via e-mail wordt altijd het e-mailadres gebruikt waarmee u in OVAS inlogt. Bij het inschakelen van deze optie krijgt u alvast een cijfercode toegestuurd. Deze vult u in op het instelscherm

Meer dan een

Het is mogelijk om meer dan een methode voor tweestapsverificatie in te schakelen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld bij voorkeur een Pushover-code ontvangen, maar tijdelijk voor verificatie per e-mail kiezen als u een keer uw mobiele telefoon bent vergeten.

Code versturen

Voor Pushover en e-mail moet u zelf aangeven dat u de verificatiecode wilt versturen. De code wordt dan aangemaakt en via de actieve methode (in het rood; hieronder dus Pushover) verstuurd.

Google Authenticator werkt anders; daar wordt de code door de Google-app zelf gekozen. Die hoeft u dus niet te laten versturen.

Scroll naar boven