Hoe voeg ik een abonnement toe?

• Ga naar Beheer.
  • Kies links Relaties.
  • Kies in bovenbalk Abonnementen.

Hier kunt u nieuwsbrieven opstellen aan een relatie en deze uiteindelijk aan een relatie koppelen.

Tip!

Het is raadzaam om bijvoorbeeld het Abonnement ’Nieuwsbrief’ te noemen, en voor de documenten die aan deze nieuwsbrief gekoppeld zijn als naam de maand en het jaartal van de nieuwsbrief te gebruiken. Zo heeft u alle nieuwsbrieven netjes bij elkaar in één map:

• Klik op knop onderin: en maak een abonnement aan (bijvoorbeeld: Nieuwsbrieven algemeen).
  • Klik op knop onderin de rechterkolom: en maak een nieuw document aan (bijvoorbeeld: Nieuwsbrief mei 2021).

U krijgt nu het volgende scherm te zien:

Vul de Omschrijving en Onderwerp (e-mail) in.

U kunt nu de nieuwsbrief naar eigen wens opstellen, onder andere met behulp van Dynamische labels. Het handige van de Dynamische labels is dat de door u gekozen informatie automatisch wordt weergegeven voor alle relaties. Zo kunt u bijvoorbeeld een brief maken en bovenaan starten met de volledige adresgegevens, vervolgens de datum, en onderaan een handtekening. U hoeft dan alleen nog maar de inhoud van de brief te typen. Voor dynamische labels zie Hoe voeg ik een sjabloon toe?

Klik als u klaar bent op Opslaan.

Vervolgens dient het Abonnement (nieuwsbrief) nog aan de relatie te worden gekoppeld; zie Hoe koppel ik een abonnement aan een relatie?

Foto’s invoegen

Gebruik foto’s die op een openbare site staan (bijvoorbeeld uw website of uw Facebook-pagina). Ga op de foto staan, rechtermuisknop afbeelding bekijken, kopieer de afbeeldings-url in ovas. Zie Hoe voeg ik een foto/afbeelding toe in een nieuwsbrief?

Meerdere ontvangers

Wilt u dat meerdere personen bij dezelfde organisatie uw nieuwsbrief ontvangen? Ga naar de relatiekaart, en vul op het tweede tabblad Contactpersonen de overige personen en e-mailadressen toe. Ga dan naar abonnementen. Voeg onderaan zoveel abonnementen toe als nodig is, en zet daar achtereenvolgens de e-mailadressen van de overige contactpersonen in.

Email via template

U kunt ook kiezen voor email via template, bekijk de onderstaande instructiefilm voor meer info.